Placinta invartita cu branza

de Oana in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2014 | 9603 vizualizari

 

Inspirata de reteta lui Medi :)

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 300 gr branza de vaci (crema Monor)
  • 300 gr branza telemea de vaca
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 3 oua
  • piper
  • nucsoara
  • 100 gr unt topit
  • un iaurt grecesc si un ou pentru topping
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu branza:

Intr-un castron se zdrobeste branza telemea cu furculita, apoi se amesteca cu branza de vaci, iaurtul, ouale batute, se condimenteaza cu putin piper si nucsoara proaspat rasa. Se gusta de sare, daca mai trebuie sa adauga (branza mea era suficient de sarata si nu a mai necesitat sare). Pentru ca eu ador placintele cu branza sarata, intotdeauna imi place sa le combin si cu spanac:). Asa ca am oprit 4 linguri din compozitia de branza pe care am amestecat-o cu o mana de spanac proaspat si oparit in prealabil. 

Se pun pe masa cate 4 foi de placinta si se ung pe rand cu unt topit, apoi se suprapun.Am impartit compozitia de branza in 3 parti egale si am uns foile, apoi am rulat, nu foarte strans. Au iesit 3 rulouri cu branza si unul cu branza si spanac. 

Se asaza rulourile intr-o tava rotunda, pe cel cu spanac l-am pus in mijloc. Se ung cu untul ramas. Se toarna deasupra compozitia de iaurt cu ou si se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, cam 30 de minute.

Se lasa la racit apoi in tava si se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta