Placinta taraneasca cu cartofi

de Miha in Pui, 24 Sep 2010 | 87098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui (mic)
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 2 rosii
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 100 g cascaval
  • busuioc si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cartofi:

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.

Umputura:

Ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul dat pe razatoare, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se dau prin blender. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar se adauga putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Se lasa la racit, punem oul si omogenizam.

Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelam. Acoperim cu piureul de cartofi si cu un strat generos de cascaval ras.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

babi5 1

12.10.2013, 11:35

reisnaor_2006 1

24.07.2014, 17:41

un deliciu

Panacris 1

02.03.2015, 09:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la capac cu mujdei de usturoi si piept de pui