Placinta taraneasca cu cartofi

de Miha in Pui, 24 Sep 2010 | 75706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui (mic)
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 2 rosii
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 100 g cascaval
  • busuioc si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cartofi:

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.

Umputura:

Ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul dat pe razatoare, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se dau prin blender. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar se adauga putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Se lasa la racit, punem oul si omogenizam.

Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelam. Acoperim cu piureul de cartofi si cu un strat generos de cascaval ras.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.

Se serveste cald.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta taraneasca cu cartofi-0
Placinta taraneasca cu cartofi-1

COMENTARII (30)

babi5

babi5 1

12.10.2013, 11:35

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

24.07.2014, 17:41

un deliciu

Panacris

Panacris 1

02.03.2015, 09:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01