Placintele cu ciuperci si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2016 | 705 vizualizari

 

Ador aceste placintele mititele si delicioase. Imi place sa ma joc cu umpluturile, sa le fac pe placul nostru si sa ne bucuram de ele in orice moment al zilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 2 linguri iaurt
    • 5 gr drojdie uscata
    • 170 ml apa calduta
    • 2 linguri ulei
    • sare
    Umplutura:
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 borcan mic de ciuperci
    • 2 linguri parmezan ras
    • 100 gr cascaval
    • 2 crengute marar verde
    • 2 linguri ulei
    • sare
    • piper
    • boia dulce
    • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu ciuperci si cascaval:

Aluatul:
Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura.
Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam.
Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop curat, lasam sa dospeasca la loc ferit de curent 40-50 de minute.
Umplutura:
Curatam ceapa, morcovul, le punem in blender si dam cateva pulsuri sa le maruntim. Nu le tocam prea tare sa le facem pasta.

Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le tocam tot in blender.

Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.

Punem ciupercile si 1/2 cana de apa.
Amestecam bine, presaram sare, piper si boia dulce.
Lasam sa scada totul la foc potrivit, iar cand lichidul s-a evaporat, tragem tigaia de pe foc.
Adaugam mararul verde tocat marunt, parmezanul ras, amestecam.

Cascavalul il taiem bucatele potrivite, cam cat jumatate de deget.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, iar cu ajutorul unui bol micut, decupam cercuri.
Pe marginea fiecarui cerc punem umplutura si cate o bucatica de cascaval.
Venim cu cealalta jumatate de cerc peste umplutura, apasam bine marginile.
Aluatul dintre cercuri, il intindem din nou pana il terminam pe tot.Vor iesi 12 bucati.
Asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem oul spuma si un un pensonas ungem placintelele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pana se rumenesc, undeva la 35-45 de minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop gros pentru 15-20 de minute, apoi punem servi. Daca nu serviti imediat, le lasati acoperite pana se racesc, apoi le transferati intr-un bol, le acoperiti cu folie si le pastrati la frigider.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422972
retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422973
retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422974
retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422975
retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422976
retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422977
retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422978
retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422979
retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422980
retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422981
retete culinare - Placintele cu ciuperci si cascaval 422982

COMENTARII (36)

Rocsi 1

21.01.2016, 19:53

Daniela, multumesc

Rocsi 1

21.01.2016, 19:53

Simona, la fel si noua ne plac. Le-am servit dimineata, cu iaurt

Rocsi 1

21.01.2016, 19:54

Multumesc Mirelus

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S