Placintele de cartofi

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2012 | 60640 vizualizari

 

Se pare ca reteta ar fi de inspiratie ardeleneasca. Mai mult, am aflat ca se consuma cu un pahar de sana...probat, placut , impartasit! Enjoy.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 150 gr. faina
  • 200 grame telemea
  • 2 lingurite boia de ardei
  • sare si piper ( atentie la sare daca este si telemeaua sarata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele de cartofi:

Cartofii si ceapa se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. Zeama nu trebuie stoarsa. Usturoiul se piseaza, iar telemeaua se rade pe ochiurile mari. Se amesteca toate ingredientele si se lasa cateva minute la odihnit. Se prajesc pe rand in tigaie cu foarte putin ulei, intorcandu-le pe ambele parti pana capata o culoare rumena si frumoasa. Se scot pe o farfurie sau intr-un vas termorezistent pentru ca sunt bune calde si se pot reincalzi in cuptor.

TIPS-URI

1

se pooate coace intreaga compozitie la cuptor daca nu doriti sa le prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

irincutza 1

26.11.2013, 11:31

sunt foarte bune si eu fac placintute de cartofi dar fara ceapa

madalinanicoleta 1

26.11.2013, 14:49

bune rau!

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 19:34

grozave placintelele

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu salata de icre "afumata"