Plapiumioare cu piept de pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2010 | 2968 vizualizari

 

De cand mi-a zis o prietena de a mamei reteta asta o fac mereu ,mai ales de revelion mereu fac....sunt foarte gustoase ...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 piept pui
  • o bucata cascaval
  • cateva ciuperci intregi la borcan
  • 1 ou
  • piper
  • sare
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plapiumioare cu piept de pui:

Aluatul se lasa la dezghetat.cand e gata dezghetat se pune pe o masa cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul pentru ca e destul de gros.

dupa ce l-ati intins se taie patratele cam de 15 centimetri.

pieptul de pui se taie bucatele nu prea mari,se bate putin ca pentru snitel,si se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce.

cascavalul se taie si el felioare.

ciupercile se spala si se taie felii.

pe fiecare patratel,pe o jumatate din el,se pune o bucata de piept condimentata,peste o felioara cascaval si 3,4 felii de ciuperci.

cu cealalta jumatate de patratel de aluat se vine pe deasupra pentru a acoperi ingredientele.

se preaseaza de jur imprejur cu degetele sau furculita,si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

oul se bate bine si cu el se ung plapiumioarele.

se dau la cuptorul incins  20-25 min la foc potrivit.

se scot din cuptor ,se las putin la racorit si pe urma serviti.

ies cam 20 de plapiumioare sau mai multe daca le faceti mai mici.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Plapiumioare cu piept de pui 28696
retete culinare - Plapiumioare cu piept de pui 166660

COMENTARII (11)

lia maria 1

31.01.2011, 13:18

bune tareeeeeee

Rocsi 1

31.01.2011, 18:27

lia

Cris2711 1

20.07.2011, 17:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: