Pogacele cu leurda si cascaval

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2011 | 2725 vizualizari

 

Trebuie sa va spun neaparat ca am dat “lovitura” cu aceste pogacele in randul prietenilor si nu numai, sunt nu bune, ci foooaaarteee bune . Abea astept sa vina sarbatorile sa mai fac o portie.. sau mai multe :P

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mai mare
  • 450 gr faina
  • 100 gr untura
  • 2 lingurite mici sare
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 50 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 100 gr unt topit
  • leurda maruntita (congelata)
  • 100 gr cascaval ras/parmezan  

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu leurda si cascaval:

Cartoful il fierbem in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca.

Pana atunci, incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Faina, untura si sarea se amesteca putin, adaugam cartoful zdrobit, galbenusurile, laptele cu drojdia si jumatate din cantitatea de cascaval ras (puteti folosi si parmezan).  Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen, daca mai e nevoie se mai poate adauga smantana. Acoperim vasul si lasam la dospit circa 90 minute.

Scoatem aluatul din vas, il intindem, ungem cu unt topit, presaram leurda maruntita (puneti cat doriti in functie de gustul fiecaruia) si restul de cascaval ras. Rulam aluatul si-l mai lasam sa se odihneasca inca 1 ora.  Dupa acest timp il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Decupam cu o forma patrata sau rotunda, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu un ou batut in prealabil, presaram deasupra cascaval ras, chimen sau orice altceva doriti si le introducem in cuptorul incins.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pogacele cu leurda si cascaval 137825
retete culinare - Pogacele cu leurda si cascaval 137826
retete culinare - Pogacele cu leurda si cascaval 137827

COMENTARII (21)

deliciousflavours 1

19.12.2011, 13:04

va multumesc! :**

Panacris 1

19.12.2011, 14:31

Foarte bune! Cu leurda nu am facut, dar reteta a intrat la favorite!!!

deliciousflavours 1

20.12.2011, 18:15

Ma bucur mult draga mea! Pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D