Pogacele cu leurda si cascaval

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2011 | 6044 vizualizari

 

Trebuie sa va spun neaparat ca am dat “lovitura” cu aceste pogacele in randul prietenilor si nu numai, sunt nu bune, ci foooaaarteee bune . Abea astept sa vina sarbatorile sa mai fac o portie.. sau mai multe :P

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mai mare
  • 450 gr faina
  • 100 gr untura
  • 2 lingurite mici sare
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 50 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 100 gr unt topit
  • leurda maruntita (congelata)
  • 100 gr cascaval ras/parmezan  

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu leurda si cascaval:

Cartoful il fierbem in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca.

Pana atunci, incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Faina, untura si sarea se amesteca putin, adaugam cartoful zdrobit, galbenusurile, laptele cu drojdia si jumatate din cantitatea de cascaval ras (puteti folosi si parmezan).  Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen, daca mai e nevoie se mai poate adauga smantana. Acoperim vasul si lasam la dospit circa 90 minute.

Scoatem aluatul din vas, il intindem, ungem cu unt topit, presaram leurda maruntita (puneti cat doriti in functie de gustul fiecaruia) si restul de cascaval ras. Rulam aluatul si-l mai lasam sa se odihneasca inca 1 ora.  Dupa acest timp il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime. Decupam cu o forma patrata sau rotunda, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu un ou batut in prealabil, presaram deasupra cascaval ras, chimen sau orice altceva doriti si le introducem in cuptorul incins.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu leurda si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

deliciousflavours 1

19.12.2011, 13:04

va multumesc! :**

Panacris 1

19.12.2011, 14:31

Foarte bune! Cu leurda nu am facut, dar reteta a intrat la favorite!!!

deliciousflavours 1

20.12.2011, 18:15

Ma bucur mult draga mea! Pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec mozaic