Porc cu scortisoara si menta

de papabundetot in Porc, 2 Aug 2014 | 3115 vizualizari

 

Evident daca e weekend, la prima ora eu sunt la piata, lucru ce ma relaxeaza foarte tare dar ma si ajuta pentru ca acolo imi vin multe idei de preparate, unele se concretizeaza, altele nu, dar cate sa faci pana la urma intr-un weekend? :) Pentru ca tarabele sunt pline de legume in perioada asta dar si pentru ca eu ador dovleceii dar si fasolea verde, nu mi-a luat foarte mult timp sa creionez meniul de astazi. :)

 

INGREDIENTE

  •  5-6 felii pulpa de porc
  • 2 lingurite scortisoara curry praf
  • sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • 4 crengute ( cu frunze) de menta
  • 1 lingura de unt ulei
  • ardei iute
  • 3 dovlecei
  • sare
  • nucsoara
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu scortisoara si menta:

Carnea am pus-o la marinat inca de dimineata devreme, pentru a prinde gust pana ajungem la momentul gatirii.

Am pus-o intr-un castron cu sos de soia, scortisoara, curry si am lasat-o cred ca mai bine de 3 ore, intorcand-o din cand in cand pentru a se marina uniform.

Dovleceii i-am taiat felii cu tot cu coaja (daca nu va place ii puteti curata), am presarat peste ei sare si nucsoara si i-am lasat si pe ei o jumatate de ora sa prinda gust, apoi i-am pus pe gratar pret de cateva secunde pe fiecare parte.

Fasolea verde am pus-o in apa cu sare la oparit (din pacate a mea a fost cam batrana si a trebuit sa o fierb ceva mai mult), apoi am scurs-o si am pus-o intr-o tigaie in care am pus unt si usturoi tocat, am lasat fasolea in unt cu usturoi 1 minut, intorcand-o mereu astfel incat toate pastaile sa fie atinse de unt si aroma de usturoi.

Carnea marinata am pus-o intr-o cratita cu unt, o jumatate de ardei iute taiat felii, putin ulei, crengutele de menta si am dat-o la cuptor 35-40 minute pana cand s-a rumenit frumos.

Simplu dar bun si sper sa faceti si voi .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu scortisoara si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (14)

MOKUSKA 1

03.08.2014, 09:23

Deliciu

papabundetot 1

03.08.2014, 20:22

Babi,nu e mult deloc,crede-ma...bine dacaiti place scortisoara

Panacris 1

13.08.2014, 18:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Szekelygulyas- gulas secuiesc