Porcusori

de laylalala in Mancare copii, 24 Noi 2010 | 6507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 150 gr smantana
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 300 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de soudiu
  • ¼ lingurita colorant alimentar roz
  • un varf de cutit de colorant alimentar negru
  • bilute roz
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porcusori:

Se incginge cuptorul la 190˚C. se tapeteaza o tava cu foaie de copt.

Intr-un vas se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol se bate untul cu zaharul. Se incorporeaza oul urmat de smantana si coaja de lamaie. Se inglobeaza ingredientele uscate si se amesteca pana la omogenizare.Se ia o bucatica din aluat si se coloreaza cu negru iar aluatul ramas se coloreaza cu roz.

Se ia din aluat cate 1 lingurita plina de aluat si se formeaza o bila care se aplatizeaza usor apoi se aseza pe tava. Se fac 2 urechi usor triunghiulare si botul (un bila mica usor aplatizata) din aluatul roz.Se lipesc ochii din aluatul negru. Se pun cate 2 bilute roz la nas si 2 la ochi. Porcusorii se dau la copt 9-10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porcusori" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti sarati din 3 ingrediente