Prajitura Boema cu cafea

de Lavinia in Prajituri, 2 Aug 2014 | 7102 vizualizari

 

Un deliciu!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri de cacao
  • 2 lingurite ness

Sirop:

  • 350 ml apa
  • 1 lingurita ness
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura esenta de rom

Crema 1:

  • 300 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida

Crema 2:

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 1 plic crema de brandy si cafea Dr Oetker
  • 2 linguri de zahar

Crema de frisca:

  • 150 ml frisca lichida
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura mascarpone
  • 1 lingura de zahar

Decor:

  • boabe de cafea(optional)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema cu cafea:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare iar zaharul s-a topit. Am adaugat pe rand,laptele,galbenusurile si uleiul. Faina am amestecat-o cu praful de copt iar cacaua am amestecat-o cu nessul ,esenta de vanilie si putina apa pana a devenit ca o crema. Am adaugat peste compozitia de oua ,faina si crema de cacao amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 25-30 de minute(testul scobitorii) Am lasat blatul la racit apoi l-am taiat in doua. Am fiert apa cu zaharul si nessul aprox 5 minute. Am lasat siropul la racit apoi am adaugat esenta de rom.

Crema de ciocolata si mascarpone:

Intr-o craticioara am pus ciocolata cu frisca lichida pe foc mic amestecand continuu pana s-a topit complet ciocolata. Am lasat ciocolata la racit pana s-a intarit si a devenit cremoasa. Mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra 2-3 minute. Am adaugat lingura cu lingura din crema de ciocolata peste mascarpone mixand bine pana am obtinut o crema fina.

Am insiropat primul blat ,am pus crema de ciocolata si mascarpone si am nivelat bine. Peste crema am pus celalalt  blat pe care l-am insiropat in prealabil. Am presat usor si am acoperit prajitura cu o folie. Am dat prajitura la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte am portionat prajitura in bucati potrivite.(aprox 18 bucati)

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare bucata. Am dat din nou prajiturile la rece pana s-a intarit glazura. Intre timp am preparat celalalte creme.

Crema de cafea si brandy:

Intr-un bol am pus laptele,frisca lichida,zaharul si praful de crema. Am mixat bine pana am obtinut o crema tare si pufoasa.

Crema de frisca:

Am mixat frisca lichida cu smanatana,mascarponele si zaharul pana s-a intarit . Cu ajutorul unui posh am spritat pe fiecare praijtura cate un mot generos de crema de cafea si unul de frisca.

Am decorat prajiturile cu boabe de cafea si le-am tinut la rece pana in momentul servirii.

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 35/25 cm

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Boema cu cafea-0
Prajitura Boema cu cafea-1
Prajitura Boema cu cafea-2
Prajitura Boema cu cafea-3
Prajitura Boema cu cafea-4
Prajitura Boema cu cafea-5
Prajitura Boema cu cafea-6
Prajitura Boema cu cafea-7
Prajitura Boema cu cafea-8
Prajitura Boema cu cafea-9
Prajitura Boema cu cafea-10
Prajitura Boema cu cafea-11

COMENTARII (42)

 Lavinia

Lavinia 1

04.08.2014, 18:44

Dia

Panacris

Panacris 1

13.08.2014, 18:11

Chiar deliciu!

kytz

kytz 1

31.12.2016, 14:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!