Desert prajitura "Bounty" de post

de robert_b in Prajituri, 10 Feb 2016 | 5932 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si gustoasa! S-a mancat asa de repede... :))
Era putin mai buna daca insiropam si blatul, dar oricum a fost delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 150 ml apa de cocos
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt (stins cu putin otet)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • Crema:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 g zahar
  • 4 linguri gris
  • Glazura:
  • 180 g ciocolata neagra (+50% cacao)
  • 1 lingura ulei
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Bounty" de post:

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte.

Blat: Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Omogenizam. La final incorporam cicolata si fulgii de cocos. Turnam compozitia, in tava si coacem blatul, pentru de 10 minute, la foc potrivit, apoi la foc mic inca 15 minute. Lasam la racit.

Crema: Intr-o cratita turnam laptele de cocos si zaharul. Lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere si adaugam grisul. Amestecam bine, pana ce grisul se umfla si se obtine o crema mai groasa. Turnam crema fierbinte peste blat si o nivelam frumos.

Glazura: Rupem bucati ciocolata si o topim pe baie de aburi. Incorporam uleiul si o turnam peste prajitura. De preferat este sa o portionati dupa 5 minute de cand ati pus glazura, eu am pus-o la frigider si apoi am taiat-o mai greu (cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fiarta).

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Bounty" de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

robert_b 1

11.02.2016, 09:20

Reisnaor,

robert_b 1

11.02.2016, 09:21

Mirela, multumesc de trecere!

robert_b 1

11.02.2016, 09:22

Licurici, chiar a fost buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura visine