Prajitura Bounty

de Rocsi in Prajituri, 1 Apr 2015 | 12702 vizualizari

 

Inca o reteteta furata de la GabyD...Super, super delicioasa! Ne-am incantat papilele gustative atat noi dar si cateva persoane dragi noua si se cere repeat, ca e prea buna, sincer va spun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 100 gr unt
    • 100 gr zahar
    • 3 oua
    • 4 linguri lapte
    • 2 linguri cacao
    • 180 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de rom
    Crema:
    • 100 gr unt
    • 100 gr nuca de cocos
    • 100 gr zahar
    • 300 ml lapte
    • 3 linguri rase de gris
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Pentru sirop:
    • 3 linguri zahar
    • 100 ml lapte
    Pentru glazura:
    • 200 gr ciocolata cu lapte
    • 5 linguri lapte
    • 50 gr de unt (folositi unul cu grasime de 80%)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. In acest timp amestecam in el. Il dam deoparte sa se raceasca.

Blatul: Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pana devine spuma. Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. Punem laptele, esenta, praful de copt, cacaoa, apoi faina, treptat. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/28 cm, turnam compozitia. O nivelam, introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema: Punem intr-o cratita laptele, grisul, untul, zaharul. Trasferam totul pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam cam 3 minute pe foc, timp in care amestecam continuu. Luam crema de pe foc, incorporam cocosul si esenta de vanilie. Intepam cu o scobitoare blatul, il insiropam, apoi punem crema fierbinte si o nivelam bine. Lasam sa se raceasca.

Glazura: Rupem ciocolata bucatele, adaugam untul, laptele si le punem pe baie de aburi. Cand s-a topit in totalitate ciocolata, glazura obtinuta o turnam calda, peste crema rece. O dam la frigider, apoi taiem si servim! Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Bounty-0
Prajitura Bounty-1
Prajitura Bounty-2
Prajitura Bounty-3
Prajitura Bounty-4
Prajitura Bounty-5
Prajitura Bounty-6
Prajitura Bounty-7
Prajitura Bounty-8
Prajitura Bounty-9

COMENTARII (66)

Rocsi 1

03.04.2015, 21:50

Alex, e mega scarboasa ))

iri_iri 1

04.04.2015, 10:11

foarte buna, bravo

Rocsi 1

04.04.2015, 21:03

Multumesc mult Iri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04