Prajitura Bounty bars

de luminita20_2006 in Prajituri, 29 Ian 2011 | 6335 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 125 g. unt 
  • 100 g. zahar brun 
  • 3 oua
  • 200 g. faina 
  • 2 linguri cacao 
  • 2 linguri lapte 
  • 1 lingurita plina praf de copt

Crema: 

  • 300 ml lapte 
  • 3 linguri pline cu gris 
  • 100 g. unt 
  • 100 g. zahar 
  • 100 g. nuca de cocos
  • Pentru insiropat: 
  • lapte caramel sau lichior de cocos

Glazura: 

  • 200 g. ciocolata de lapte 
  • 50 g. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty bars:



Blat: Se mixeaza untul cu zaharul pana cand devine o crema spumoasa se adauga pe rand cate un ou apoi laptele si  faina amestecata cu cacao si parf de copt se omogenizeaza compozitia si se pune in tava de copt . Se da la cuptor 20 min.
Lapte caramel: se caramelizeaza 2-3 linguri de zahar! atentie sa nu ardeti zaharul apoi se pune laptele 200g.Se insiropeaza blatul racit.
Crema:  Se amesteca laptele cu gris, zahar si unt si se pun la foc cand se ingroase se adauga nuca de cocos si se lasa sa mai fiarba 2 min. Se toarna ferbinte peste blatul racit. Glazuta se topeste la bain marie ciocolata cu untul si se toarna peste prajitura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Bounty bars-0
Prajitura Bounty bars-1

COMENTARII (12)

lacrimioara

lacrimioara 1

30.01.2011, 00:53

super buna

elena1988

elena1988 1

30.01.2011, 09:19

DIANA B

DIANA B 1

30.01.2011, 10:17

Cred ca-s bunaciune , rau ............

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!