Prajitura ''Bruneta Blonda ''

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Apr 2013 | 12294 vizualizari

 

Niste fete cucuiete de pe netlog m-au provocat si cum mie atat imi trebuie,am zis ca le arat eu lor sau mie,inca nu m-am decis.Asa ca m-am apucat sa fac ceva dulce.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 plic amoniac
  • 2 linguri pline cu cacao

Crema

  • 3 oua
  • 350 ml frisca hulala
  • 120 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 50 ml lapte
  • 1 borcanel de 400 g cu dulceata de caise
  • 1 plic finesse burbon-vanille Dr.Oetker

Glazura

  • 150 ml frisca hulala
  • 30 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Bruneta Blonda '':

Blat :

Margarina se freaca bine cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu cacaoa si amoniacul.Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia de mai sus amestecant usor,ca sa fie cat mai aerata.Se imparte in doua si se coc doua foi.Intr-o tava de 20/30 tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitie,dam tava la cuptorul preancalzit,cand trece testul scobitorii este gata.La fel procedam si cu jumatatea cealalta de compozitie.lasam foile sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile cu zaharul,vanilia si laptele pe baie de abur pana se ingroasa.Separat hidratam gelatina cu apa rece (60 ml apa).Batem albusurile spuma tare,apoi frisca,amestecam frisca cu albusurile si cu borcanul de dulceata.Galbenusurile le lasam 10 min sa se racoreasca,adaugam gelatina,omogenizam si turnam totul peste amestecul de frisca,albusuri si dulceata.

Glazura:

150 ml frisca cu cacaoa,zaharul si ciocolata pe baie de abur,pana devine omogena compozitia,nu trebuie sa fiarba.

Asamblare:

Tava in care am copt blaturile o imbracam cu folie alimentara,punem primul blat,apoi crema,al doilea blat si deasupra glazura si dam la frigider pentru 4-5 ore.

 

TIPS-URI

1

albusurile se bat cu un praf de sare

2

daca vreti mai dulce crema puteti sa adaugati mai mult zahar in galbenusuri,avand in vedere ca dulceata este suficient d edulce si frisca hulalal este indulcita eu am considerat ca nu mai nevoie de mai mult zahar

3

cand taiem prajitura folosim un cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Bruneta Blonda ''" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandina