Prajitura ''Bruneta Blonda ''

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Apr 2013 | 8092 vizualizari

 

Niste fete cucuiete de pe netlog m-au provocat si cum mie atat imi trebuie,am zis ca le arat eu lor sau mie,inca nu m-am decis.Asa ca m-am apucat sa fac ceva dulce.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 plic amoniac
  • 2 linguri pline cu cacao

Crema

  • 3 oua
  • 350 ml frisca hulala
  • 120 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 50 ml lapte
  • 1 borcanel de 400 g cu dulceata de caise
  • 1 plic finesse burbon-vanille Dr.Oetker

Glazura

  • 150 ml frisca hulala
  • 30 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Bruneta Blonda '':

Blat :

Margarina se freaca bine cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu cacaoa si amoniacul.Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia de mai sus amestecant usor,ca sa fie cat mai aerata.Se imparte in doua si se coc doua foi.Intr-o tava de 20/30 tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitie,dam tava la cuptorul preancalzit,cand trece testul scobitorii este gata.La fel procedam si cu jumatatea cealalta de compozitie.lasam foile sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile cu zaharul,vanilia si laptele pe baie de abur pana se ingroasa.Separat hidratam gelatina cu apa rece (60 ml apa).Batem albusurile spuma tare,apoi frisca,amestecam frisca cu albusurile si cu borcanul de dulceata.Galbenusurile le lasam 10 min sa se racoreasca,adaugam gelatina,omogenizam si turnam totul peste amestecul de frisca,albusuri si dulceata.

Glazura:

150 ml frisca cu cacaoa,zaharul si ciocolata pe baie de abur,pana devine omogena compozitia,nu trebuie sa fiarba.

Asamblare:

Tava in care am copt blaturile o imbracam cu folie alimentara,punem primul blat,apoi crema,al doilea blat si deasupra glazura si dam la frigider pentru 4-5 ore.

 

 

TIPS-URI

1

albusurile se bat cu un praf de sare

2

daca vreti mai dulce crema puteti sa adaugati mai mult zahar in galbenusuri,avand in vedere ca dulceata este suficient d edulce si frisca hulalal este indulcita eu am considerat ca nu mai nevoie de mai mult zahar

3

cand taiem prajitura folosim un cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216754
retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216755
retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216756
retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216757
retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216758
retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216759
retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216760
retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216761
retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216762
retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216763
retete culinare - Prajitura ''Bruneta Blonda '' 216764

COMENTARII (26)

Teo 1

06.04.2013, 21:09

frumoasa tare!

Constelatialeu 1

06.04.2013, 21:34

Multumesc,Teo !

babi5 1

13.10.2013, 21:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L