Prajitura caramel

de Lau in Prajituri, 7 Ian 2015 | 2225 vizualizari

 

Multumesc Merisor pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • foi
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri untura
  • 10 linguri lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • Crema
  • 250 g zahar pentru ars
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g nuca
  • 500 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 300 g unt
  • Glazura
  • 200 g ciocolata
  • 1 cub unt
  • 50 g lapte
  • Decor
  • nuca de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura caramel:

Blat - mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele, adaugam untura (la temperatura camerei), plicul de amoniac stins in zeama de lamaie, coaja de portocala, esenta si treptat faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios.

Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 minute. Impartim aluatul in  bucati egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie care o vom coace pe dosul tavi,

Crema - intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele si faina, punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

In alta cratita adaugam 250 g de zahar care il vom carameliza, adaugam untul taiat cubulete, amestecam bine pana ce se topeste untul. Amestecam cele 2 creme fierbinti si la final adaugam nuca tocata marunt sau grosier. Lasam crema sa se raceasca bine.

Asezam prima foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie,dam la rece pana a 2 zi

Glazura-intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si intindem deasupra peste ultima foaie decoram cu nuca de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura caramel-0
Prajitura caramel-1

COMENTARII (22)

Lau 1

09.01.2015, 14:26

dantes 1

10.01.2015, 11:31

Delicioasa!

Lau 1

10.01.2015, 15:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04