Prajitura Cardinal

de Sheherezada in Prajituri, 16 Apr 2012 | 12720 vizualizari

 

Multumesc draga Afrodite pentru aceasta reteta minunata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 4 galbenusuri
  • - 2 oua
  • - 100 g zahar pudra
  • - 100 g faina
  • Ingrediente aluat bezea-II-
  • - 4 albusuri
  • - 250 g zahar cristal
  • Umplutura:
  • - 500ml smintina pt. frisca
  • - 1 pac. intaritor frisca
  • -2 pachetele de praf de cafea Capucino
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cardinal:

Mod preparare aluat oua :

Galbenusurile cu ouale se bat spuma,se adauga zaharul si se bate mai departe pina aluatul devine spumos.  Se adauga faina,care nu se amesteca cu mixerul ci cu o lingura sau lingura speciala ptr. aluaturi.

Mod preparare aluat bezea:

Cuptorul se incinge la 160C°.  Albusurile se bat spuma si se adaoga treptat zaharul cristal.  Masa de albusuri trebuie sa fie f. tare.  Aceasta se umple intr-un sac de spritat si pe o tava captusita cu hirtie de copt se spriteaza linii de bezea,intr-e care se lasa santuri libere de ca.2cm.  Aceste santuri se umple cu masa de aluat oua si se pune totul la copt pt. ca.10-15 min.pina ce aluatul de oua devine usor auriu.

Mod preparare umplutura:

Se bate smintina cu intaritorul de frisca pina devine frisca tare si se adaoga praful de cafea Cappuccino.

Asamblare:

Blatul racit se imparte in 2 parti egale . Prima se intoarce, se intinde masa de frisca peste ea si se acopera cu a -2 parte de blat. Se pune la rece ca-1 ora. Inainte de servire se orneaza cu zahar pudra.

 

COMENTARII (16)

Mihaela11_jo 1

17.04.2012, 20:49

Foarte buna

Panacris 1

18.04.2012, 09:43

Delicioasa!

Sheherezada 1

09.05.2012, 14:07

Cred ca o repet cat de curand.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S