Linzer cu gem de caise si nuci

de Panacris in Prajituri, 4 Apr 2011 | 5259 vizualizari

 

O prajitura destul de usoara si foarte delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Unt 300 gr
  • zahar 300 gr.
  • zahar vaniliat 2 plicuri
  • oua 4 bucati
  • praf de copt 1 plic
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • faina 600 gr.
  • gem de caise un borcan
  • nuci macinate 300 gr.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu gem de caise si nuci:

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se bate albuşul oului rămas, se adaugă dulceaţa şi nuca măcinată.

După ce s-a albit foaia în cuptor, se scoate şi se întinde peste ea compoziţia de gem.

Din aluatul rămas se fac câteva grilaje, care se pun deasupra prăjiturii. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.

După ce s-a copt se presară zahăr praf din belşug.

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si altfel de gem;

2

in loc de nuci se pot pune migdale sau nuca de cocos.

RETETA IN IMAGINI

Linzer cu gem de caise si nuci-0
Linzer cu gem de caise si nuci-1
Linzer cu gem de caise si nuci-2
Linzer cu gem de caise si nuci-3
Linzer cu gem de caise si nuci-4
Linzer cu gem de caise si nuci-5

COMENTARII (13)

kamy

kamy 1

05.04.2011, 00:18

de mult nu am mai mancat

mamaieelena

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:58

Panacris

Panacris 1

08.04.2011, 07:43

Multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!