Prajitura crocanta cu branza

de Miha in Prajituri, 9 Mai 2010 | 4878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt
  • 4 linguri ulei
  • 50 ml lapte
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smantana
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • Pentru crusta:
  • 100 g zahar
  • 1 cana fulgi de porumb
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crocanta cu branza:

Umplutura:

Branza o mixam foarte bine cu zahar, smantana, esenta de vanilie si oua, pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se mai pot adauga cateva linguri de lapte.

Blat:

Mixam foarte bine ouale cu un praf de sare, pana isi dubleza volumul. Adaugam zaharul,vanilia, iaurtul, uleiul treptat ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt,alternand cu lapte. Va rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa, pe care o vom imparti in jumatate.

Punem prima jumatate in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, timp de 10 minute, pana se incheaga putin aluatul. Scoatem tava, turnam crema de branza si nivelam. Acoperim apoi cu cealalta jumatate de compozitie si dam din nou la cuptor, pana se rumeneste, cca 30 de minute.

Crusta:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid, adaugam untul si frisca lichida. Amestecam pana se topeste tot caramelul si compozitia se omogenizeaza. Adaugam fulgii de porumb si amestecam usor sa nu se sfarame.

Turnam peste prajitura scoasa din cuptor si lasam la racit in tava, dupa care se portioneaza cu un cutit bine ascutit.

Pentru ca aceasta operatiune sa fie mai usoara se pot taia mai intai cubuletele de prajitura, apoi se toarna crusta de caramel.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura crocanta cu branza-0
Prajitura crocanta cu branza-1

COMENTARII (25)

Miha 1

10.05.2010, 23:52

Multumesc Mena, esti draguta!

Oana 1

11.05.2010, 22:09

Aoleuuuu

consuelamocanu2000 1

15.05.2010, 07:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04