Prajitura cu bilute de branza si visine

de Rocsi in Prajituri, 27 Aug 2016 | 456 vizualizari

 

Combinatia de prajitura cu branza si visine mi se pare tare reusita si delicioasa. Cel putin la mine, prajiturile cu branza sunt apreciate si mancate din cateva miscari. Am profitat de ultimele visine proaspete din piata, ca sa mai fac ceva bun. Daca vreti ca bilutele de branza sa fie mai ferme, adaugati 1-2 linguri de faina in plus. Noi preferam branza mai cremoasa, de asta am redus cantitatea de faina.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 2 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru branza:

  • 400 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • vanilie
  • 250 gr visine
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bilute de branza si visine:

Incepem cu visinele. Le spalam, le scoatem samburii si le punem intr-o sita sa se scurga. Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, pana se albesc. Adaugam uleiul treptat, apoi laptele. Intr-o canita punem praful de copt, bicarbonatul, le stingem cu zeama de lamaie si le incorporam peste galbenusuri. Adaugam vanilia, apoi faina cernuta. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta. Branza: Branza faramitata cu mana, o amestecam cu oul, zaharul si vanilia. La final punem si faina. Tapetam cu unt si hartie de copt, o tava de 24/37 cm. Din compozitia de branza formam bilute, le asezam in tava. Turnam compozitia de blat, usor, iar deasupra punem visinele. Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este bine coapta, cam 40-45 de minute dureaza. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. O pudram cu zahar, o portionam si servim. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454535
retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454536
retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454537
retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454538
retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454539
retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454540
retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454541
retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454542
retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454543
retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454544
retete culinare - Prajitura cu bilute de branza si visine 454545

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

01.09.2016, 17:34

buna buna

Rocsi 1

01.09.2016, 21:25

Multumesc Vladimir

mirela0911 1

03.09.2016, 19:45

Ce-mi place combinatia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S