Prajitura cu branza si caise

de mirela0911 in Prajituri, 24 Iul 2011 | 2305 vizualizari

 

Reteta e din revista Click!PB. E buna, dar mi-au dat bataie de cap foile. Noroc cu fiul meu care m-a ajutat la "reparat".

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 400 g faina
  • 125 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 1 varf de cutir sare
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 3 lg smantana
  • 3 lg cacao

Pt. umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 6 lg zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 lg smantana
  • 2 oua
  • 10 caise potrivite
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si caise:

Se amesteca ingredientele pentru aluat (in afara de cacao) intr-un vas apoi se framanta. Se imparte aluatul in trei, iar intr-o parte adaugi cacao si mai framanti pana la omogenizare. Se dau la frigider pentru o ora.

Branza se amesteca cu zaharul, ouale si smantana. La sfarsit se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Se intind doua foi din aluatul alb (trebuie foarte multa grija pentru ca se rupe, eu am patit-o). Se pune o foaie pe fundul unei tavi unse cu unt, se adauga amestecul de branza, apoi cu mare grija se pune cea de a doua foaie. Se da la cuptor pentru 30 minute.

Se scoate tava, se aseaza caise curatae de samburi si taiate in doua, apoi se rade deasupra aluatul negru. Se mai da la cuptor pentru inca 20 minute. Se lasa la racit apoi se presara zahar pudra si se serveste. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si caise-0
Prajitura cu branza si caise-1
Prajitura cu branza si caise-2
Prajitura cu branza si caise-3
Prajitura cu branza si caise-4
Prajitura cu branza si caise-5
Prajitura cu branza si caise-6

COMENTARII (39)

mirela0911 1

25.07.2011, 17:09

lau

mirela0911 1

25.07.2011, 17:09

Horia multumesc tare mult

lilik 1

25.07.2011, 17:29

si eu vreauuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04