Prajitura cu branza si Fanta

de Rocsi in Prajituri, 17 Feb 2010 | 30589 vizualizari

 

Tot ce pot sa va zic e ce este foarte delicioasa si merita facuta...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacaoa
  • 90 ml ulei
  • 1 praf copt
  • 1 esenta rom
  • CREMA 1:
  • 200 g zahar pudra
  • 500 gr branza de vaci
  • coaja lamaie sau porcocala
  • zahar vanilat
  • 250 gr unt
  • CREMA 2:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 lintru fanta de portocale

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si Fanta:

Blatul:albusurile se bat bine spuma,peste ele se adauga zaharul.apoi se pun galbenusurile si se bat bine cu albusurile.

dupa care uleiul se adauga treptat nu tot deodata.

faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se pune peste restul compozitiei.iar apoi se adauga esenta de rom.

compozitia obtinutase pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.o incercati cu scobitoarea si cand nu se mai prinde de scobitoare e gata

CREMA1:branza se farama bine.peste ea se adauga untul de la temperatura camerei si se freaca bine.apoi se pune zaharul pudra ,vanilia si coaja de lamaie si se freaca bine pana iese ca o pasta.

CREAM2:budincile se fac conform instructiunilor de pe plic doar ca in loc de lapte se foloseste fanta.

Peste blatul racit se pune crema de branza .apoi budinca fierbinte.insa budinca fierbinte nu o puneti toata in acelasi loc,ci o distribuiti uniform.

 

TIPS-URI

1

in loc de budinca de vanilie puteti folosi de capsuni si cu fanta de fructe de padure si iese crema rosie in loc de galbena.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si Fanta-0
Prajitura cu branza si Fanta-1
Prajitura cu branza si Fanta-2
Prajitura cu branza si Fanta-3
Prajitura cu branza si Fanta-4
Prajitura cu branza si Fanta-5

COMENTARII (23)

ela 1

16.05.2010, 14:10

si eu spun la fel poate mai face rocsi intre timp si ne da si noua

Rocsi 1

16.05.2010, 14:20

o sa mai fac eu candva si o s ava servesc cu siguranta

elena1988 1

10.03.2011, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20