Prajitura cu branza si orez

de merisor in Prajituri, 13 Oct 2013 | 16535 vizualizari

 

Am avut pofta de orez cu lapte, apoi m-am gandit sa-l transform intr-o budinca, dar cautand prin frigider am descoperit niste branza veche si asa a iesit o prajitura cu branza, si orez.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 175 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri smantana
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 400 gr faina
  • Pentru crema de branza:
  • 300 gr branza dulce
  • 200 gr branza sarata
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri gris
  • 50 gr stafide
  • Pentru crema de orez:
  • 250 gr orez
  • 750 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • 1 lingurita scortisoara
  • sare
  • 25 gr unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si orez:

Pentru crema de orez: am pus laptele cu putina sare si zaharul la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat orezul spalat si tinut in apa 10-15 minute.

Am lasat orezul la fiert la foc incet pana si-a marit volumul si a absorbit tot laptele, mestecand foarte putin in el pentru a nu se sfarama, apoi l-am lasat la rece acoperit pentru a nu prinde crusta.

Dupa ce s-a racit, am batut albusurile spuma cu zaharul vanilat si le-am incorporat usor in budinca de orez amestecand circular de jos in sus, apoi am presarat scortisoara si am omogenizat.

Pentru blat am frecat untul cu zaharul si putina sare, am adaugat galbenusul apoi uleiul, smantana si la final faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.

Am framantat un aluat elastic si nelipicios pe care l-am lasat 20 de minute la odihnit.

Pentru crema de branza am amestecat branza dulce cu branza sarata, am adaugat coaja si esenta de lamaie, zaharul si cele doua galbenusuri,  grisul, stafidele hidratate in putina apa si am omogenizat.

Asamblare: am intins aluatul intr-o forma cu inel detasabil,unsa cu unt, i-am imbracat si peretii cu aluat, apoi am asezat crema de branza si deasupra crema de orez.

Am dat la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Crema de orez va iesi pufoasa si de aceea prajitura va trebui taiata abia cand se raceste definitiv. Noi am poftit si am taiat totusi calda si am avut surpriza sa alunece putin crema de orez in partea de mijloc, dar cand s-a racit s-a putut taia foarte bine.

 

TIPS-URI

1

A se taia cand este rece.

2

Daca orezul nu se ingroasa suficient, se mai poate adauga o lingura de gris sau de faina.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268461
retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268462
retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268463
retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268464
retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268465
retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268466
retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268467
retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268469
retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268470
retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268471
retete culinare - Prajitura cu branza si orez 268472

COMENTARII (51)

Lavinia 1

15.10.2013, 09:14

Ce frumoasa e

AnyCostescu 1

15.10.2013, 09:56

Frumoasa tare.trebuie sa imi dai o bucata ca sa iti zic daca e buna:-)

merisor 1

16.10.2013, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55