Prajitura cu bulion

de Criss in Prajituri, 6 Mai 2014 | 21991 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura veche, prajitura ieftina, prajitura saracului sau mai simplu, prajitura cu bulion (eu o stiu de peste 30 de ani, de cand o facea mama mea si mie imi placea tare mult). Asa ca am deschis caietul mamei, am citit reteta si am pus-o in practica. Singura modificare e ca n-am pus stratul de gem la mijloc si am uns fiecare foaie cu gem, pentru ca nu vroiam sa fie confundata cu prajitura albinita, desi seamana foarte bine la gust cu albinita. E o prajitura ieftina, spornica, rapida si usor de facut in ciuda faptului ca trebuie coapte 4 foi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 foi: (tava 26/36)
  • -1 ou
  • -10 linguri zahar
  • -15 linguri ulei
  • -15 linguri suc de rosii
  • -1 lingurita praf de copt
  • -600 g faina
  • Crema:
  • -1 l lapte
  • -300 g zahar
  • -200 g gris
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • -zeama de la o jumatate de lamaie
  • -300 g unt
  • +
  • -1 borcan gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulion:

Intr-un bol incapator se pune oul, zaharul si uleiul si se amesteca bine cu o lingura, pana se topeste zaharul. Se adauga apoi sucul de rosii, care va da o culoare portocalie foilor. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine. Se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios.Aluatul se imparte in 4 bucati egale si se coc 4 foi pe dosul tavii unse cu unt si tapetata cu faina. Foile se intind, se inteapa cu furculita din loc in loc sa nu se umfle si se coc aproximativ 8 minute. Ele trebuie sa ramana moi la atingere, sa nu fie uscate si casante.

Pentru crema, se pune grisul, zaharul, coaja de lamaie si laptele intr-un vas, se fierbe budinca la foc mic, amestecand in continuu sa nu se lipeasca. Cand e gata, se toarna zeama de lamaie si se amesteca bine budinca. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu untul spumat.  

Se ia prima foaie, se unge cu un strat subtire de gem de prune, se pune o treime din crema. Se pune a doua foaie, din nou gem, crema, a treia foaie, gem, crema, a patra foaie.

Se pune prajitura in frigider minim 4-5 ore, apoi se poate pudra cu zahar si taia in bucati dreptunghiulare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

_Alina_ 1

07.05.2014, 10:58

O bunatate! N-am mai mancat din copilarie.

laura_n 1

07.05.2014, 13:18

tare buna!

MOKUSKA 1

08.05.2014, 09:40

prajitura asta n-am mancat-o din copilarie sa imi terimiti si mie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion