Prajitura cu bulion

de Criss in Prajituri, 6 Mai 2014 | 10754 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura veche, prajitura ieftina, prajitura saracului sau mai simplu, prajitura cu bulion (eu o stiu de peste 30 de ani, de cand o facea mama mea si mie imi placea tare mult). Asa ca am deschis caietul mamei, am citit reteta si am pus-o in practica. Singura modificare e ca n-am pus stratul de gem la mijloc si am uns fiecare foaie cu gem, pentru ca nu vroiam sa fie confundata cu prajitura albinita, desi seamana foarte bine la gust cu albinita. E o prajitura ieftina, spornica, rapida si usor de facut in ciuda faptului ca trebuie coapte 4 foi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 foi: (tava 26/36)
  • -1 ou
  • -10 linguri zahar
  • -15 linguri ulei
  • -15 linguri suc de rosii
  • -1 lingurita praf de copt
  • -600 g faina
  • Crema:
  • -1 l lapte
  • -300 g zahar
  • -200 g gris
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • -zeama de la o jumatate de lamaie
  • -300 g unt
  • +
  • -1 borcan gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulion:

Intr-un bol incapator se pune oul, zaharul si uleiul si se amesteca bine cu o lingura, pana se topeste zaharul. Se adauga apoi sucul de rosii, care va da o culoare portocalie foilor. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine. Se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios.Aluatul se imparte in 4 bucati egale si se coc 4 foi pe dosul tavii unse cu unt si tapetata cu faina. Foile se intind, se inteapa cu furculita din loc in loc sa nu se umfle si se coc aproximativ 8 minute. Ele trebuie sa ramana moi la atingere, sa nu fie uscate si casante.

Pentru crema, se pune grisul, zaharul, coaja de lamaie si laptele intr-un vas, se fierbe budinca la foc mic, amestecand in continuu sa nu se lipeasca. Cand e gata, se toarna zeama de lamaie si se amesteca bine budinca. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu untul spumat.  

Se ia prima foaie, se unge cu un strat subtire de gem de prune, se pune o treime din crema. Se pune a doua foaie, din nou gem, crema, a treia foaie, gem, crema, a patra foaie.

Se pune prajitura in frigider minim 4-5 ore, apoi se poate pudra cu zahar si taia in bucati dreptunghiulare.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu bulion-0
Prajitura cu bulion-1
Prajitura cu bulion-2
Prajitura cu bulion-3
Prajitura cu bulion-4
Prajitura cu bulion-5
Prajitura cu bulion-6
Prajitura cu bulion-7

COMENTARII (32)

_Alina_

_Alina_ 1

07.05.2014, 10:58

O bunatate! N-am mai mancat din copilarie.

laura_n

laura_n 1

07.05.2014, 13:18

tare buna!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

08.05.2014, 09:40

prajitura asta n-am mancat-o din copilarie sa imi terimiti si mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!