Prajitura cu cacao si frisca

de jolygina in Prajituri, 12 Aug 2011 | 2862 vizualizari

 

trebuia sa le fac la baieti ceva dulce si rapid asa ca am reusit sa le fac ceva pe placul lor, o prajitura cu cacao si frisca

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar 
  • 8 linguri de faina 
  • un praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 3 linguri cacao
  • 2 creme la rece de ciocolata cu aroma de rom
  • 2 plicuri de frisca
  • un plic de gelatina granule 
  • 300ml late 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao si frisca:

Preparare prajitura cu cacao si frisca

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare ,cand albusurile sunt gata adaugam treptat zaharul ,galbenusurile si uleiul. La sfarsit adaugam faina,cacaoa si praful de copt amestecate in prealabil 

Punem prajitura la cuptor timp de 30-40 de minute iar intre timp batem firsca cu zaharul vaniliat in timp ce gelatina a fost pusa la inmuiat timp de 10 minute 

Cand frisca este gata adaagam in  gelatina care a fost desfacuta in apa calduta 

Crema o preparam conform instructiunilor de pe plic

Cand prajitura s-a racit o taiem in asa fel incat sa iasa 2 foi si le umplem cu crema de ciocolata punem a dua foaie si peste foaie adaugam frisca 

Punem prajitura cu cacao si frisca la rece vreo 4 ore 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cacao si frisca-0
Prajitura cu cacao si frisca-1
Prajitura cu cacao si frisca-2

COMENTARII (14)

lilik

lilik 1

14.08.2011, 12:02

super praji

Cris2711

Cris2711 1

14.08.2011, 15:52

bunaaaaaaaa tareeeee

jolygina

jolygina 1

15.08.2011, 23:01

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!