Desert prajitura Snickers

de La Ancuta in Prajituri, 1 Mai 2011 | 98066 vizualizari

 

Prajitura aceasta eu o cunosc ca "Prajitura Snickers" insa putin diferita. Am ales sa fac varianta aceasta, pe care am vazut-o la Miha si mi-a placut mai mult decat cea pe care o cunosteam.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • In plus:
  • 200 g ciocolata alba
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca taiata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Snickers:

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea.
Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si le incorporam usor in spuma de albusuri. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem blatul din tava si il lasam la racit pe un gratar.

Ciocolata alba se rade pe razatoarea cu ochiuri mari iar apoi o punem, in strat uniform peste blatul racit.

Crema: Caramelizam zaharul la foc mic. Cand a devenit auriu dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi punem iar pe foc mic, pana se ingroasa.

Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare. Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta smantanii.
La final adaugam nuca taiata si amestecam bine. Lasam putin sa se racoreasca (dar sa nu se raceasca) si apoi intindem crema peste blat si dam la frigider.

Glazura: Punem toate ingredientele la topit pe foc mic. Dam apoi de pe foc si omogenizam. Intindem glazura usor racorita peste crema. Ornam dupa preferinta (eu am folosit aschii de ciocolata) si dam la frigider pentru cateva ore.

Portionam si mancam cu pofta, pentru ca e tare buna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baclava