Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale

de Rux in Prajituri, 27 Noi 2012 | 2666 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, extrem de aromata, ce se va cere repetata, si care isi merita din plin un loc pe masa frumoasa dintr-o zi de sarbatoare...va invit cu drag sa o probati mai ales ca vine Craciunul!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 gr faina
  • 140 gr unt
  • 150 gr ciocolata( neagra si cu lapte)
  • 150 gr zahar brun( facut pudra)
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr branza dulce cremoasa
  • coaja rasa de la doua portocale
  • vanilie( extract) sau 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 lingurita plina de praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • zeama de la o portocala
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 250 gr zahar brun( pudra)
  • vanilie( extract sau 3 plicuri de zahar vanilat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale:

Ne pregatim toate ingredientele din timp. Radem coaja de portocala si stoarcem sucul.

Intr-un vas cernem faina. Punem pe foc la aburi un vas in care topim ciocolata impreuna cu untul. adaugam si esenta de rom  si lasam la racit.

Amestecam toate ingredientele pentru blat, formand bila de aluat pe care o vom pune la rece la rece( congelator) pana ne ocupam de compozitia de branza.

Batem spuma albusurile impreuna cu cele ramase de la blat.

Amestecam branza dulce cu ouale, saharul, aromele si la sfarsit adaugam albusurile batute spuma.

Vom imparti aluatul in doua bucati una mai mare si una putin mai mica.'

Foaia de la baza se intinde cu o folie de prospetime deasupra, asta ne va usura mult munca iar foaia se va intinde bine si usor.

O vom pune direct pe foaia pergament din tava( eu am avut o tava dreptunghiulara cu inel detasabil).

Punem crema de branza deasupra.

A doua bucata de aluat o vom intinde si vom decupa forme pe care le vom aseza deasupra.

Trebuie sa va spun ca o sa va placa foarte tare sa lucrati cu aluatul, este atat de aromat incat va reusi sa va incante simturile si sa va parfumeze mainile.

Desigur aveti varianta sa impartiti aluatul in doua parti egale si sa intindeti doua foi, fara sa mai faceti decupajele, alegerea va apartine :)

Prajitura am copt-o pentru aproximativ 40 sau 45 de minute la 180 de grade. Se lasa la racit si se desprinde usor cu un cutit de pe margine inainte sa desfacem inelul.

Se taie si se serveste dupa dorinta...

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-0
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-1
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-2
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-3
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-4
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-5
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-6
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-7
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-8
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-9
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-10
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-11
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-12
Prajitura cu ciocolata, branza dulce si portocale-13

COMENTARII (57)

kukibella 1

30.11.2012, 17:28

wowwwww ce bine arata

Rux 1

30.11.2012, 22:44

Multumesc Kuki

Rux 1

30.11.2012, 22:45

Ionela, iti multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41