Prajitura cu ciocolata si caramel

de Miha in Prajituri, 6 Feb 2012 | 1744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 100 g migdale macinate
  • ~200 g crema de caramel sarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si caramel:

Ciocolata se topeste la foc mic sau pe baie de aburi impreuna cu untul, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Dam deoparte si lasam la racit. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie si incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam si migdalele macinate amestecand usor cu o spatula, apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. 

Turnam jumatate din compozitie intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Caramelul il punem intr-o punga sau posh si il spritam deasupra aluatului, din loc in loc, in forme neregulate. :)) Acoperim cu cealalta jumatate din cantitatea de aluat si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 30 de minute, pana suprafata prajiturii devine neteda. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

Sursa de inspiratie Alice via Anto. Sau invers... :)))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ciocolata si caramel 144797
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si caramel 144798
retete culinare - Prajitura cu ciocolata si caramel 144799

COMENTARII (34)

horia 1

08.02.2012, 20:32

delicioasa!

simona119 1

09.02.2012, 16:27

arata grozav

Miha 1

09.02.2012, 16:39

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55