Prajitura cu cirese si frisca

de Dea_Dea in Prajituri, 27 Iun 2013 | 1261 vizualizari

 

O prajitura facuta cu ocazia implinirii a 8 ani de casnicie .

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 gr cirese
  • CREMA:
  • 250 ml frisca lichida
  • GLAZURA :
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si frisca:

Blat:

Albusurile cu apa si praful se sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza , se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt , se pune in tava (40 x30), se pun ciresele si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA

Frisca se bate.

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucati , se adauga frisca si se omogenizeaza pe abur, se lasa la racorit .

Asamblare:

Se pune blatul cu cirese, frisca batuta iar deasupra se pune glazura .

POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si crema la rece din comert in loc de frisca .

2

In loc de glazura facuta , putem cumpara glazura din comert.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cirese si frisca-0
Prajitura cu cirese si frisca-1
Prajitura cu cirese si frisca-2
Prajitura cu cirese si frisca-3
Prajitura cu cirese si frisca-4
Prajitura cu cirese si frisca-5
Prajitura cu cirese si frisca-6
Prajitura cu cirese si frisca-7
Prajitura cu cirese si frisca-8
Prajitura cu cirese si frisca-9
Prajitura cu cirese si frisca-10
Prajitura cu cirese si frisca-11

COMENTARII (19)

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

27.06.2013, 12:06

Dea_Dea

Dea_Dea 1

27.06.2013, 14:16

Multumim la fel dragii mei !!

 merisor

merisor 1

27.06.2013, 14:42

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!