Prajitura cu cirese si frisca

de Dea_Dea in Prajituri, 27 Iun 2013 | 1249 vizualizari

 

O prajitura facuta cu ocazia implinirii a 8 ani de casnicie .

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 gr cirese
  • CREMA:
  • 250 ml frisca lichida
  • GLAZURA :
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si frisca:

Blat:

Albusurile cu apa si praful se sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza , se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt , se pune in tava (40 x30), se pun ciresele si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA

Frisca se bate.

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucati , se adauga frisca si se omogenizeaza pe abur, se lasa la racorit .

Asamblare:

Se pune blatul cu cirese, frisca batuta iar deasupra se pune glazura .

POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si crema la rece din comert in loc de frisca .

2

In loc de glazura facuta , putem cumpara glazura din comert.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240226
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240227
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240228
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240229
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240230
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240231
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240232
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240233
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240235
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240236
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240237
retete culinare - Prajitura cu cirese si frisca 240238

COMENTARII (19)

Alexandra Elena 1

27.06.2013, 12:06

Dea_Dea 1

27.06.2013, 14:16

Multumim la fel dragii mei !!

merisor 1

27.06.2013, 14:42

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55