Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400

de mirela0911 in Prajituri, 31 Iul 2015 | 1659 vizualizari

 

Am ajuns la reteta cu nr. 400 si cu aceasta ocazie am ales sa fac o prajitura cu o combinatie irezistibila. O minunatie a iesit! :X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 120 + 80 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lgt bicarbonat
  • 1 lgt coaja rasa de portocale

Crema de branza:

  • 400 g branza cremoasa (de la Lidl)
  • 200 ml frisca
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Crema de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 3 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lg amidon alimentar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400:

Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si 120 g zahar pana obtinem o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga pe rand uleiul si laptele, mixand la viteza mica pana la omogenizare, apoi faina si bicarbonatul stins in putin lapte caldut. Se mixeaza pana se incorporeaza bine faina.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cele 80 g de zahar. Se incorporeaza cate putin in compozitia de galbenusuri, amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 de grade pt aproximativ 30-35 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema de branza: Branza se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate frisca bine dupa care jumatate din ea se amesteca cu crema de branza. Se da la rece pana in momentul folosirii.

Crema de zmeura: Zmeura se spala usor, se lasa sa se scurga dupa care se pune intr-o cratita impreuna cu cele 3 lg de zahar. Se lasa cateva minute asa, apoi se pun pe foc sa dea cateva clocote, adaugand si apa. Amidonul se dizolva in putina apa apoi se toarna peste zmeura, amestecand continuu. Dupa ce a ajuns la consistenta dorita, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Blatul se taie in doua pe orizontala. Se prepara un sirop din cca 200 ml apa si zahar dupa gust. Se insiropeaza un blat, se toarna crema de zmeura peste blat si se niveleaza. Peste zmeura se toarna crema de branza, se niveleaza si se aseaza celalalt blat. Se insiropeaza si acesta iar cu restul de frisca ramasa se unge blatul deasupra. Se da prajitura la rece inainte de a fi servita. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am taiat blatul putin si deasupra pentru a-l indrepta. Daca nu este nevoie nu trebuie taiat.

2

Optional se poate folosi gelatina in crema de branza.

3

Daca zmeura este zemoasa nu este nevoie sa adaugati apa.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-0
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-1
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-2
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-3
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-4
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-5
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-6
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-7
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-8
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-9
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-10
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-11
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400-12

COMENTARII (35)

mirela0911

mirela0911 1

12.08.2015, 21:30

Multumesc, Ruxy!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:42

la cat mai multe retete minunate

MOKUSKA

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!