Prajitura cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 11 Mai 2013 | 4897 vizualizari

 

Am vazut-o, mi-a placut, am incercat-o si a ramas pe lista retetelor preferate fiind laudata de toata familia! Multumesc Gaby_d!:*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 4 linguri si jumatate ulei
  • 4 linguri si jumatate apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Crema de lamaie:

  • 700 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 pachet unt de buna calitate
  • coaja si zeama de la 1 lamaie

Decor:

  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat), apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic si fierbe amestecand mereu cu telul ca sa nu se prinda si sa un faca cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  zeama si coaja de lamaie si lasam budinca sa se raceasca.

Mixam untul spuma.

Cand budinca rece,dar nu complet (ci la temperatura camerei) adaugam peste unt cate 2-3 linguri si mixam bine.

Cand blatul e rece il taiem in 3, pe orizontala.

Impartim crema in 3 parti egale.

Aseazam prima foaie pe un platou sau o tava, intindem uniform o parte de crema, aseazam cea de-a doua foaie, intindem a doua parte de crema, deasupra aseazam ultima foaie de blat, intindem ultima parte de crema si ornam cu fulgi de cocos.

Dam  prajitura la rece pana la servire

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Gaby a ornat prajitura cu frisca, eu am ornat-o cu crema si fulgi de cocos.

2

Am folosit o tava cu dimensiunea de 32/24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Angelina_Elena 1

12.05.2013, 00:00

Dana

Sidy 1

12.05.2013, 07:26

Delicioasa si racoroasa !

Angelina_Elena 1

16.05.2013, 00:01

Asa e Sidy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini – Alaska…..altfel