Prajitura cu crema de visine

de adry88 in Prajituri, 27 Iun 2013 | 1132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 175g faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1/2 praf de copt
  • zahar vanilat
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri faina
  • zeama de la o lamaie
  • 150 g zahar
  • 100 g crema de branza
  • 200 g visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de visine:

Blatul - mixam ouale intregi cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema, adaugam uleiul treptat si faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si omogenizam cu o lingura. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Crema - amestecam faina cu putin lapte, restul de lapte il punem la fiert cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se raceasca bine dupa care impartim compozitia in 2 vase. Intr-un vas adaugam crema de branza si in cealalta visinile (scurse de zeama si scos samburi) pisate cu blenderul.

Eu am taiat baltul in 2, am asezat in tava de chec tapetata cu folie alimentara.

Adaugam cremele alternand (eu am inceput cu  2 linguri de vanilie in mijloic si 2 de visine)

Dam la frigider cca 2 ore dupa care se taie felii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de  visine 240264
retete culinare - Prajitura cu crema de  visine 240265
retete culinare - Prajitura cu crema de  visine 240266

COMENTARII (16)

Rocsi 1

27.06.2013, 20:22

Mmm ce buna!

adry88 1

28.06.2013, 09:20

gaby_gabytza 1

01.07.2013, 09:12

super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D