Prajitura cu ganache de ciocolata

de Criss in Prajituri, 23 Mar 2011 | 7401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • -6 oua
  • -2 linguri apa rece
  • -1 lingura ulei
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 plic praf de copt dr. Oetker  
  • Crema:
  • -500 ml frisca (eu am pus Creme Patisserie Meegle)
  • -300 g ciocolata amaruie (eu am pus doua amarui si una cu lapte)
  • -1 plic ness cafe
  • Pentru glazura:
  • -200 g ciocolata amaruie sau cu lapte (care va place)
  • -2-3 linguri lapte sau frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata:

Pentru blat, se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se bat cu mixerul, albusurile se bat spuma tare, peste galbenusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt , pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua. Ideal e sa se faca doua blaturi subtiri, pentru ca la taiere nu ies drepte si egale. Mie mi-au iesit destul de aiurea. Blaturile se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar, esenta de rom.

Crema se prepara inaintea blatului, pentru ca trebuie sa stea minim 2 ore la frigider pentru a se bate bine. Eu am lasat-o cred vreo 4 ore.

Ciocolata rupta bucatele impreuna cu nessul se amesteca cu frisca si se pune pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata. Se pune in frigider minim 2 ore, dupa care se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. peste jumatate din blat se pune intreaga cantitate de crema, se acopera cu celalalt blat si din nou se pune in frigider.

Intre timp am pregatit glazura. Intr-un vas termorezistent am pus 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati. Se pune in cuptorul cu microunde aprox.1 minut, timp in care se topeste. Se scoate, de adauga 2 linguri lapte si se amesteca bine. Rezulta o glazura cremoasa care se intinde usor peste prajitura.  Si pentru ca aveam o ciocolata alba care statea de ceva timp in frigider, am topit-o, am pus-o intr-o punga careia i-am taiat coltul si m-am apucat sa trasez linii la intamplare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93878
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93879
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93880
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93881
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93882
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93883
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93884
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93885
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93886
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93887
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93888
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93889
retete culinare - Prajitura cu ganache de ciocolata 93890

COMENTARII (29)

adry88 1

02.06.2011, 16:48

delicioasa

gaby_gabytza 1

03.08.2011, 20:11

vreau si eu

babi5 1

11.08.2013, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: