Prajitura cu mascarpone si piersici

de lilik in Prajituri, 21 Dec 2010 | 10230 vizualizari

 

are un gust tare delicat...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de apa calduta
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr zahar pudra
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 cutie de 400 gr compot de piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si piersici:

Pregatirea blatului:

batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute,dupa care adaugam vanilia si faina cernuta,amestecand de jos in sus sa nu se desumfle.

impartim compozitia in 3 si coacem cate o foaie intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pt cuptor(cuptor preancalzit la 180°).

sau putem face un normal pandispan si cand se raceste il taiem in 3.

Pregatirea cremei:

punem piersicile la scurs(sucul il tinem deoparte).

punem mascarpone cu zaharul pudra intr-un vas si il amestecam bine cu mixerul pana se face o crema apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana se omogenizeaza.

la crema obtinuta adaugam piersicile taiate marunt,apoi dam la rece.

Asamblarea prajiturii:

luam 1 foaie, o punem intr-o tava(de preferinta tava in care au fost coapte foile) si o acoperim cu jumatate din crema,deasupra punem alta foaie pe care o vom umezi cu putin suc tinut deoparte,apoi punem cealalta jumatate de crema,in fine acoperim cu ultima foaie si dam la frigider cateva ore.

eu am lasat 2-3 ore dar e mai bine sa lasati mai mult(chiar si o noapte).

Cand s-a scurs timpul scoatem din frigider si portionam,iar daca dorim putem da prin ciocolata topita(luam o bucata si o introducem pana la jumatate in ciocolata topita apoi o punem la scurs pe hartie pt cuptor ).

 

TIPS-URI

1

puteti face piersicile ca un piure in loc sa le taiati marunt atunci cand le adaugati la crema.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mascarpone si piersici-0
Prajitura cu mascarpone si piersici-1

COMENTARII (27)

elena1988 1

19.01.2011, 17:12

arata minunat, cred ca la gust este divin

Cris2711 1

12.03.2011, 14:33

babi5 1

17.02.2013, 14:39

buna ,bunuta 11 cu felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04