Prajitura cu mere (de post)

de Bunica in Prajituri, 21 Mar 2014 | 2810 vizualizari

 

Este o prajitura pe care eu o ador!Si cel mai important pentru mine este ca ii place lui Matei.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml. apa valda
  • 150 ml. ulei
  • 900 g. faina
  • 1 plic drojdie 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 kg. mere
  • zahar dupa gust(eu am pus 5 linguri)
  • 200 g. nuca macinata
  • 1 lingura scortisoara 4 linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (de post):

Intr-un vas de framantat pune faina.

In mijlocul ei fa un loc ca o gropita si pune drojdia,un praf de sare,uleiul,apa calda,zaharul si zaharul vanilat.

Framanta ingredientele pana obtii un aluat care nu se lipeste de maini.

Lasa aluatul sa se odihneasca in timp ce speli merele si le razi pe razatoarea mare.

Imparte aluatul in  doua

O parte din aluat se pune pe blatul de lucru si se intinde o foaie cat tava.

In tava dreptunghiulara a aragazului se pune hartie de copt.

Pune foaia din aluat in tava,presara grisul si pune merele rase.

Peste mere se presara zaharul ,scortisoara si nuca macinata fin.

Acopera cu cea de-a doua foaie si da la cuptorul incalzit la 170 grade .

Se lasa la copt pana se rumeneste frumos .

Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca si se pundreaza.

Mi-a ramas aluat(a fost prea mult pentru tava mea)ai am facut 8 cornuri cu mere si nuca.Au fost foarte bune!

 

 

TIPS-URI

1

Merele se pune necalite.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere (de post)-0
Prajitura cu mere (de post)-1
Prajitura cu mere (de post)-2
Prajitura cu mere (de post)-3
Prajitura cu mere (de post)-4
Prajitura cu mere (de post)-5
Prajitura cu mere (de post)-6

COMENTARII (31)

lucy2002

lucy2002 1

22.03.2014, 08:44

Vreu si eu !

lucy2002

lucy2002 1

22.03.2014, 08:45

Favorita!

-Miti-

-Miti- 1

22.03.2014, 10:09

Buni,cred ca vin sa iau hanoracul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!