Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

de oanapl in Prajituri, 27 Feb 2017 | 5113 vizualizari

 

Aceasta e prajitura mea preferata cu mere. Se face rapid si usor si e grozav de buna.

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg mere
  • 50 ml apa
  • 120 g zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 300 ml apa
  • circa 300 g biscuiti
  • pentru glazura de ciocolata:
  • 175 g apa
  • 150 g frisca vegetala
  • 225 g zahar
  • 75 cacao neagra
  • 10 g gelatina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:

Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in 300 ml apa rece si le torni peste mere. Le mai fierbi impreuna 10-15 minute pana se ingroasa.
Intr-o tava cu dimensiunea de 20 x30 cm, pui un rand de biscuiti peste care torni compozitia de mere. Imediat deasupra pui un alt rand de biscuiti si lasi la rece pana prepari glazura. Daca biscuitii pe care ii folosesti sunt tari, ii poti inmuia pentru cateva secunde in compot.

 Pentru glazura, amesteci apa cu frisca lichida, zaharul si cacaua intr-un vas pe care il pui apoi la foc, pana s-a topit zaharul, avand grija sa nu dea in clocot.

Pui la inmuiat in 50 ml apa rece, 10 g gelatina pe care apoi o incalzesti usor pe baie de abur, avand grija sa nu fiarba. Gelatina dizolvata o torni peste compozitia cu cacao si amesteci pana se omogenizeaza. Strecori compozitia pentru a elimina eventualele granule de cacao care nu s-au amestecat bine si o dai la rece, pentru circa 30-40 minute, pana consistenta ei devine ca o smantana mai groasa, dar totusi curge. Aceasta glazura de ciocolata astfel preparata, o torni peste prajitura si o lasi la rece pana se incheaga glazura (preferabil de pe o zi pe alta).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise