Prajitura cu mere turnata

de Tuxedo in Prajituri, 22 Mai 2013 | 9479 vizualizari

 

O pufosenie de prajitura care o sa va placa cu siguranta! se topeste in gura! nu mai zic cat o sa placa copiilor vostrii! ;-)

 

INGREDIENTE

  • Aluat: (pentru o tava de 25cm/30 cm)
  • 2 oua intregi
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 1 kg de mere (aprox. 6 mere)
  • zahar dupa gust
  • scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere turnata:

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si o adaugam  amestecului precedant alternand cu laptele.

Se curata merele, se dau pe razatoare sau se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sunt calite se adauga un pic de scortisoara (1/2 lingurita) si se lasa sa se racoreasca.

Se tapeteaza tava cu foaie de copt sau unt (a mea a avut 25 cm/30 cm) si se toarna jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite deasupra apoi se toarna si restul de aluat si se mai coace cca. 40 de minute.

Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.

Pofta buna!

Nemaipomenit de frageda, aromata si buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere turnata 230215
retete culinare - Prajitura cu mere turnata 230216
retete culinare - Prajitura cu mere turnata 230217

COMENTARII (22)

Tuxedo 1

24.05.2013, 14:52

Draga carmina, asa zice pe site-ul de unde am preluat-o, uite aici: http://www.laurasava.ro/2010/08/09/prajitura-turnata-cu-mere/, daca vrei poti sa pui o lingurita! eu cred ca va creste si cu o lingurita, practic o lingura inseamna 2 plicuri de praf de copt.

roxana_simona 1

24.05.2013, 15:13

floryssunga 1

24.05.2013, 21:21

foarte tare.eu fac ceva asemanator dar cu bezea deasupra e grozava a mea.o voi incerk s pe cea propusa d tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D