Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

de katty in Prajituri, 3 Mai 2020 | 4076 vizualizari

 

Totul a inceput de la niste portocale extrem de acre pe care le cumparasem. Si cum nu puteau fi mancate sub nici o forma, si cum in congelator adunasem si vreo cateva albusuri am pus de o prajitura. Si a iesit una delicioasa,asa cum ies toate prajiturile ..din resturi.. , asa cum le numeste fiul meu pe cele pe care le fac cu ce gasesc prin casa la momentul respectiv.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 12 albusuri
    • 18 linguri zahar
    • 12 linguri cocos fulgi
    • 6 linguri faina
    • 1/2 plic praf de copt
    • un praf de sare
    Crema de cocos:
    • 2 plicuri budinca de cocos
    • 700 ml lapte
    • 5 linguri zahar
    • 50 gr unt
    • 200 gr frisca
    Crema de portoocale:
    • 1 plic budinca de frisca
    • 400 ml zeama de portocale
    • 2 linguri zahar
    • fulgi de cocos pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala:

Pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem  fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Impartim compozitia in doua parti egale si coacem pe rand, la foc mediu, 2 foi in tava mare de aragaz, pe hartie de copt.

Scoatem foile si le lasam la racit, apoi le taiem pe fiecare in doua parti, pe verticala, obtinand astfel 4 foi mai mici.

Pregatim cremele. Pentru crema de cocos amestecam intr-o craticioara praful de budinca cu zaharul si putin lapte, apoi adaugam restul de lapte si punem la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos. Punem untul la temperatura camerei si omogenizam. Lasam budinca sa se raceasca si o amestecam cu frisca batuta separat.

Ungem 2 foi cu aceasta crema.

Pregatim crema de portocale. Stoarcem portocale pentru a obtine cantitatea necesara de suc, pe care il amestecam cu zaharul si praful de budinca. Amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa, apoi lasam sa se raceasca si ungem foile ramase.

Montam prajitura alternand blat cu crema de cocos, blat uns cu crema de portocale, din nou blat cu crema de cocos si blat cu portocale. Presaram desupra fulgi de nuca de cocos.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore.

TIPS-URI

1

folositi nuca de cocos bine maruntita pentru a obtine un blat mai pufos

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

04.05.2020, 08:59

buna prajitura!

Rocsi 1

04.05.2020, 20:38

Ce delicioasa trebuie sa fie!

Ancutsa 1

05.05.2020, 17:54

Bine ca nu ai renuntat la portocale si le-ai transformat, uite ce prajitura frumoasa a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine