Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca

de maria_claudia in Dulciuri, 24 Oct 2010 | 4704 vizualizari

 

INGREDIENTE

ptr.blat : 

  • 4 oua,
  • 200gr zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 5 linguri faina                        

ptr umplutura : 

  • 500gr mere ,
  •   250 gr zahar  ,
  •  coaja de lamaie ,
  • 1cana apa,
  • 1pachet budinca de ciocolata,
  • 500ml lapte,
  • 200gr ciocolata cu lapte,
  • 150gr unt ,
  • 250ml frisca lichida  ,
  •  5lingurizahar 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca:

Ptr. blat: Se se para galbenusurile de albusuri, se bat spuma albusurile se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul in fir subtire. Se adauga faina amestecand usor. Compozitia se intinde intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul incins pana se coace.

Ptr. crema: intr-o craticioara se pun merele rase, zaharul, coaja de lamaie, apa si se lasa sa fiarba amestecand usor timp de 20min,apoi se da la racit. Pregatesti budinca de ciocolata asa cum scrie pe plic, adaugi ciocolata si untul. Peste blatul racit se adauga compozitia de mere, crema de ciocolata si frisca care a fost batuta cu mixerul impreuna cu zaharul. Se orneaza cu bombonele colorate si se pune la frigider ptr 2-3h.

 

COMENTARII (14)

nadina73 1

25.10.2010, 01:36

si eu vreau

kamy 1

25.10.2010, 22:27

hop si euda nu mai ai...asa-i???bn arata 5f

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:17

gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D