Prajitura cu morcov (de post)

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 11 Apr 2013 | 5195 vizualizari

 

Pentru ca maine este vineri, zi de post, m-am hotarat sa fac ceva dulce si astfel, m-am oprit la prajitura cu morcov, des intalnita in aceste zile. Am avut oarecare indoieli inainte de a o incerca, insa m-a surprins placut. M-am abatut de la reteta de baza, inspirata de Julie, prajiturica mea avand blatul mai cremos.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 50 ml ulei
  • 170 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • un pliculet cu praf de copt
  • 10 linguri pline cu morcov ras
  • 2-3 linguri cu suc de lamaie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • optional: zahar vanilat, esente de vanilie sau rom

Pentru crema (optional):

  • esente
  • 100 gr zahar
  • 6 linguri cu apa
  • 50 gr margarina
  • un plic de cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov (de post):

Mixam zaharul cu uleiul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam apoi apa minerala, esentele, coaja si respectiv sucul de lamaie si de portocala, scortisoara si morcovul ras. Omogenizam compozitia incorporand faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ungem cu ulei si tapetam cu faina un vas termorezistent, turnam compozitia obtinuta si presaram deasupra nucile macinate. Coacem prajitura la foc potrivit atat cat este necesar (nu dau timpi pentru ca depinde de aragaz, iar al meu nu este un reper :) ). Prajitura o scoatem din vas doar dupa ce s-a racit complet.

Intre timp, pregatim crema: intr-o craticioara, punem la fiert zaharul impreuna cu cele 6 linguri de apa si esentele, lasand sa fiarba pana obtinem un sirop suficient de dens, adaugam apoi margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura. (Nu faceti ca mine :) din graba ca se trezea Rebeca, am pus toate ingredientele la un loc, rezultatul este acelasi, insa eset indicat sa urmati pasii)

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu morcov (de post)-0
Prajitura cu morcov (de post)-1
Prajitura cu morcov (de post)-2
Prajitura cu morcov (de post)-3
Prajitura cu morcov (de post)-4
Prajitura cu morcov (de post)-5
Prajitura cu morcov (de post)-6
Prajitura cu morcov (de post)-7
Prajitura cu morcov (de post)-8
Prajitura cu morcov (de post)-9
Prajitura cu morcov (de post)-10
Prajitura cu morcov (de post)-11
Prajitura cu morcov (de post)-12
Prajitura cu morcov (de post)-13

COMENTARII (17)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

12.04.2013, 08:52

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

12.04.2013, 10:53

Raluca57

Raluca57 1

18.06.2013, 20:34

Am preparat-o cu dovleac ras. Foarte buna!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!