Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca

de Lavinia in Prajituri, 17 Noi 2012 | 10572 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 7 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • praf de copt

Crema de prune:

  • 350 g gem de prune (fara zahar in cazul meu)
  • 350 ml frisca esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina

Stratul de ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida

Crema de branza:

  • 300 g branza dulce de vaci
  • 350 ml frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 7 g gelatina
  • coaja de lamaie

Decor:

  • glazura de ciocolata(optional)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.Adaugam treptat galbenusurile ,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute.

Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor timp de 35 de min(testul scobitorii)

Pentru crema de prune:

Am batut frisca (nu foarte tare) si am adaugat treptat din gemul de prune si vanilia(Atentie,amestecati cu lingura!Cu mixerul se strange frisca si iese beton)

Am hidratat gelatina timp de 5 min in 50 ml apa si am pus pe baie de abur sa se topeasca. O incorporam si pe ea cremei.

Taiam blatul pe din doua ,punem crema de prune si dam la frigider pentru 2-3 ore.

Intre timp topim ciocolata iar cand s-a intarit crema de prune o adaugam peste ea.

Dam iar la frigider pentru 30 de min in timp ce pregatim crema de branzica.

Batem bine frisca (nu foarte tare) si adaugam treptat branzica de vaci amestecata cu vanilia,coaja de lamaie si zaharul pudra. (amestecati tot cu lingura)

Hidratam gelatina si o adaugam peste crema .

Scoatem prajitura de la frigider,punem crema de branza,celalalt blat+ inca un strat subtire de crema de branza.

O dam iar la frigider pentru cateva ore .

Eu am taiat-o si am pus pe fiecare bucata glazura de ciocolata!

 

TIPS-URI

1

In loc de glazura puteti decora prajitura cu ciocolata rasa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca 188742
retete culinare - Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca 188743

COMENTARII (24)

Lavinia 1

21.12.2012, 08:32

mersi

Theodora1 1

15.05.2013, 11:22

Arată foarte bine. Se poate pune dulceata de prune( ca pt gomboti) sau trebuie gem care are o consistenta mai fina? Multumesc

Lavinia 1

15.05.2013, 16:19

Multumesc.Da se poate(il incalzesti inainte ca sa se inmoaie putin apoi il strecori)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55