Prăjitură cu nucă

de madi_marin in Prajituri, 22 Apr 2012 | 3068 vizualizari

 

Are la bază reţeta prăjiturii ,,Chinezoaica,,, doar că eu nu i-am mai pus glazura de ciocolată, ci am presărat peste crema de gălbenuşuri nişte nucă prăjită şi măcinată şi a rezultat un start subţirel de bezea delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 100 g nucă prăjită şi măcinată
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 1 lingură de cacao
  • 100 g făină
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Bezea:
  • 6 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 100 g nucă prăjită şi măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă:

Pentru blat se bat spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi se dau deoparte. Untul se spumează cu zahărul,esenţa de vanilie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt, cacaoa şi nuca măcinată. Se amestecă totul foarte bine. Se adaugă şi spuma de albuşuri şi compoziţia se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace cam 20 de minute .

Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie şi se întinde crema peste blatul fierbinte, se presară nuca măcinată şi se dă tava din nou la cuptor pentru 10-15 minute, din care ultimele 5 minute se coace cu uşa cuptorului deschisă. După timpul de coacere se stinge focul şi se lasă tava în cuptor până se răceşte complet.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu nucă-0
Prăjitură cu nucă-1

COMENTARII (60)

marcela1979

marcela1979 1

24.04.2012, 08:30

foarte buna prajitura

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

24.04.2012, 18:06

Sim0na

Sim0na 1

24.04.2012, 20:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12