Prajitura cu portocale

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Dec 2010 | 7806 vizualizari

 

Nu este prajitura fanta,dupa aspectul ei am creat eu una dupa gusturile mele :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri margarina topita
  • 2 linguri cacao
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 350 ml lapte
  • 50 g margarina
  • 10 g gelatina
  • 150 ml frisca
  • 150 g marmelada de portocala  (daca nu aveti maruntiti pulpa de la 2 portocale)
  • Jeleu:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 350 ml suc de portocale(e bine daca e fara acid,chiar stors de voi)
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga margarina topita si se omogenizeaza.Cacaua,faina si praful de copt se amesteca si se cern peste oua.Se amesteca bine.Aluatul se toarna intr-o tava rotunda(am folosit eu,cu diametrul de 26 cm)si se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min,pana trece testul scobitorii;se lasa la racit.
Crema:

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si 4 linguri de lapte si se omogenizeaza.

Restul de lapte se pune la incalzit.Cand s-a incalzit se toarna compozitia in fir subtire si se amesteca energic pana se ingroase fff bine.Cand s-a racorit putin se adauga margarina mixata putin si se omogenizeaza.Gelatina hidratata in putina apa rece timp de 10 minute se incalzeste la bain-marie pana se dizolva si se amesteca in budinca.Se lasa la racit.In crema se incorporeaza marmelada de portocale si se omogenizeaza.Frisca se bate bine si se amesteca cu crema racita bine.Blatul se pune pe un platou si se pune inelul de la forma.Se pune crema si se niveleaza.Se da la frigider pana se raceste.

Jeleul:

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin suc de portocale.Restul de suc se pune la incalzit.Cand este cald se toarna praful de budinca dizolvat si se amesteca cu un tel pana se ingroase.Se lasa la racit,nu foarte rece se toarna peste crema si se niveleaza.
Se da din nou la frigider pana se intareste jeleul,apoi se proportioneaza.
Daca vreti sa faceti in tava dreptunghiulara faceti o portie si jumatate de blat,crema si jeleu!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu portocale-0
Prajitura cu portocale-1
Prajitura cu portocale-2
Prajitura cu portocale-3
Prajitura cu portocale-4
Prajitura cu portocale-5
Prajitura cu portocale-6
Prajitura cu portocale-7
Prajitura cu portocale-8
Prajitura cu portocale-9
Prajitura cu portocale-10
Prajitura cu portocale-11

COMENTARII (14)

madi_marin

madi_marin 1

22.12.2010, 22:09

arata foarte bine praji....si imi place tare ideea cu marmelada de portocale in ea.....suuuper!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

23.12.2010, 09:59

bine arata

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

23.12.2010, 19:13

Foarte fina
Sarbatori fericite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!