Prajitura cu prune

de silvi0ara in Prajituri, 5 Aug 2010 | 2728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g margarina
  • 250g zahar
  • 250g faina
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 30 de prune
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Mai intai se spala prunele si se scot samburii, se pun intr-o strecuratoare, peste care se adauga 1 lingura cu zahar. Se lasa la scurs pana este gata aluatul.

Pregatirea aluatului:

Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul, vanilia si praful de sare si se amesteca cu mixerul pana devine o crema spumoasa si se topeste zaharul. Apoi se adauga pe rand cel 4 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie pergament, se toarna jumatate din compozitia de crema si se aseaza uniform jumatati de pruna pe toata suprafata. Apoi se toarna resul de crema iar deasupra se pun restul de prune.

Se baga tava in cuptorul preincins, la temperatura de 160 g C, si se coace timp de 50 minute. Se scoate, si se lasa la racit in forma,apoi se transfera pe un platou.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu prune 45004
retete culinare - Prajitura cu prune 45006
retete culinare - Prajitura cu prune 45008
retete culinare - Prajitura cu prune 45009
retete culinare - Prajitura cu prune 45010
retete culinare - Prajitura cu prune 45012
retete culinare - Prajitura cu prune 45013
retete culinare - Prajitura cu prune 45015
retete culinare - Prajitura cu prune 45016

COMENTARII (18)

silvi0ara 1

06.08.2010, 10:25

Abia a inceput sezonul prunelor,mai fac.

nadina73 1

06.08.2010, 12:39

super parca e desenatasatu cuminte si astept poate primesc

silvi0ara 1

06.08.2010, 12:48

Nadina,pai cum sa nu primesti?eu de cate ori nu primesc de la tine?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D