Prajitura cu prune si aluat fraged

de Rocsi in Prajituri, 6 Mar 2013 | 4702 vizualizari

 

Este genul de prajitura ce se termina foarte repede pentru ca este tare, tare buna!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr faina

Umplutura:

  • 1 castron cu prune congelate (proaspete cand e sezonul lor)
  • gris

Blat 2:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si aluat fraged:

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama.
Blatul 1:
Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul.
Amestecam bine cu o paleta de silicon, punem zaharul cu pastai de vanilie, iar la final faina treptat si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogem si nelipicios.
Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Blatul 2:
Separam ouale, dar sa fie la temperatura camerei.
Mixam albusurile pana devin o spuma tare, adaugam zaharul treptat, apoi galbenusurile.
Incorporam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt, coaja rasa de portocala iar la final faina.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina alba pe masa de lucru si intindem o foaie dreptunghiulara.

Ungem o tava cu unt, tapetam cu hartie de copt, rulam foaia pe un sucitor si o asezam usor in tava sa nu se rupa.
Presaram putin gris, asezam prunele si peste ele punem putin gris.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 15 minute.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem tava, deasupra punem aluatul de pandispan si il nivelam cu o paleta.
Reintroducem prajitura in cuptor si o lasam acolo pana are o culoare aurie (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca, apoi taiem si servim.
Poate fi servita simpla sau pudrata cu zahar.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie Multumesc Elena!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu prune si aluat fraged-0
Prajitura cu prune si aluat fraged-1
Prajitura cu prune si aluat fraged-2
Prajitura cu prune si aluat fraged-3
Prajitura cu prune si aluat fraged-4
Prajitura cu prune si aluat fraged-5
Prajitura cu prune si aluat fraged-6
Prajitura cu prune si aluat fraged-7

COMENTARII (46)

Rocsi

Rocsi 1

08.03.2013, 21:25

Loredana

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 09:04

minunata prajitura!

Rocsi

Rocsi 1

27.11.2013, 10:16

Si foarte buna Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!