Prajitura cu struguri

de Bucataras Medi in Prajituri, 10 Ian 2014 | 2055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 ml lapte
  • 125 g unt topit
  • 1 ou
  • 250 g zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 400 g boabe struguri
  • zahar tos pentru pudrat
  • o mana de nuci tocate grosier
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru tapetat tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu struguri:

Mixam ouale cu un strop de sare apoi adaugam zaharul in ploaie si  mixam in continuare circa 10 minute. Amestecam faina cernuta cu praful de copt si adaugam amestecul de mai sus apoi sucul de lamaie ,laptele si untul topit rand pe rand avand grija sa amestecam cu ajutorul unei spatule din lemn. Adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie si amestecam din nou.

Boabele de struguri le punem intr-o tava si le dam la cuptor cateva minute (8-10 min) pentru a le inabusi. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina turnam aluatul de mai sus.Deasupra ,din loc in loc asezam strugurii inabusiti. Dam  la cuptor (incalzit in prealabil)la 180 grade,circa 30 min.

Facem testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem prajitura din tava ,presaram cu zahar tos si  cu mieji de nuca macinata grosier.

Taiem patratele si servim.

 

COMENTARII (31)

simona72 1

11.01.2014, 10:40

Grozava!!

Micutza Luana 1

11.01.2014, 12:43

buna tare

sebirizescu 1

11.01.2014, 14:55

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20