Prajitura cu trufe mentolate

de madi_marin in Prajituri, 30 Ian 2010 | 7075 vizualizari

 

E reteta Mihai de ,,Tort cu trufe de ciocolata,,.....dar am mai schimbat ceva pe ici pe colo. Nu ca ar fi fost nevoie.....prajitura e senzationala..... Multumesc ,Miha,.....am facut si eu ,,victime,, cu prajitura asta... Desi pare laborioasa, nu e foaret greu de preparat. Desi eu am avut ceva emotii...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cu cacao
  • Pentru crema
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata
  • Pentru sirop
  • 5 linguri cu zahar
  • 100 ml apa
  • 5 picaturi ulei de menta
  • Pentru glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 lingurita gelatina
  • 75 ml apa
  • Pentru trufe
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • 5 picaturi ulei de menta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu trufe mentolate:

Se pregatesc intai foile : se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar si deasupra se adauga cacaoa desfacuta in 2 linguri de apa fierbinte. Albusurile se bat spuma tare  cu restul de 50 g zahar ramas si in aceasta compozitie se adauga crema preparata inainte. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina si amidonul.

In tava de cuptor se pune o hartie de copt pe care am desenat un dreptunghi cu laturile de 20/25 cm . Desenul se unge cu unt si in interiorul marginilor se intinde aluat cu o lingura in strat potrivit de subtire. Fiecare foaie ( mie mi+au iesit 6) se coace cam 7 minute ( ne dam seama ca sunt gata cand marginile foii incep sa se ridice). Se scot pe o tava mai mare si se pune hartie intre ele. Cand se vor raci vor fi casante, asa ca trebuie umblat cu grija.

Dupa ce am terminat de copt foile, pregatim crema si siropul : punem intr+un vas pe foc mic ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza bine. Dam de pe foc si adaugam lichiorul crema de ciocolata. Amestecam bine. Cand e bine racita crema, o transferam intr+un castron si o batem bine cu mixerul pana ce se obtine o crema spumoasa si tare.

Pentru sirop ardem zaharul cu cateva picaturi de apa rece, apoi cand am obtinut un caramel clar adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Dam la rece. Apoi adaugam uleiul de menta.

Pentru glazura  punem intr+un vas pe foc mic frisca lichida, zaharul, cacaoa si apa si lasam sa fiarba putin. Intre timp punem gelatina la hidratat in 3 linguri cu apa rece. Cand siropul e racit, adaugam gelatina, amestecam si dam din nou la rece ca sa se inchege gelatina. Eu am mixat un pic si glazura si a devenit mai spumoasa.

Pentru trufe punem intrun vas la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca bine si se da compozitia de pe foc. Se adauga uleiul de menta si se da compozitia la congelator.

Montarea prajiturii : se pun straturi alternative de foi insiropate si crema pana se termina foile, apoi deasupra se repartizeaza glazura si peste glazura se pun trufele  din loc in loc. Se presara cacao eventual peste toata prajitura.

Sursa

 

TIPS-URI

1

Uleiul de menta se gaseste la magazinele naturiste, dar trebuie sa fie cel comestibil si nu pentru aromaterapie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu trufe mentolate 15426
retete culinare - Prajitura cu trufe mentolate 15427
retete culinare - Prajitura cu trufe mentolate 15428
retete culinare - Prajitura cu trufe mentolate 15429
retete culinare - Prajitura cu trufe mentolate 15430

COMENTARII (19)

pisicutzaa 1

10.02.2010, 17:26

Vai ce apetisant arata prajitura!

elena1988 1

08.03.2011, 11:09

jolygina 1

27.01.2013, 18:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: