Prajitura cu urda dulce ca la mama

de klausenburger_adica Lacrima in Prajituri, 7 Iul 2009 | 22490 vizualizari

 

Mama mea e convinsa ca nu poate trece saptamana fara sa "mestereasca" cateva dulciuri, pe langa ce "combin" eu. Nu face prajituri cu crema, nici prea complicate (zice ea), dar face acele prajituri traditionale transilvane care ma leaga de copilarie. Si de la ea citire, iata o reteta de prajitura ardeleneasca cu urda, ca tot e vremea mulsului oilor si deci e vremea produselor de stana proaspete.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 500 gr. faina 000 sau 650
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 300 gr margarina
  • lapte caldut cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg urda dulce (ricotta)
  • 2 albusuri
  • 5 linguri de zaha
  • 300 gr stafide
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • 2 linguri de frisca dulce
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda dulce ca la mama:

Amestecati drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut si adaugati-o in faina. Adaugati galbenusurile si margarina topita si racita si amestecati, adaugand lapte caldut pana cand obtineti o coca potrivit de moale. Framantati pana cand coca se desprinde de mana si de vas.


Pentru umplutura: bateti albusurile spuma cu zaharul adaugati la final coaja de lamaie si stafidele si frisca dulce nebatuta.


Cum montam prajitura?

Impartiti aluatul in doua si intindeti o foaie de aluta in tava tapetata cu hartie de copt. Peste foaie asezati umplutura de urda si la final cealalta foaie de aluat pe care o intepati din loc in loc cu furculita. Dati la cuptorul incins in prealabil si lasati 20-30 de minute, in functie de cuptor. Cand scoateti prajitura pudrati-o abundent cu zahar pudra vanilat, cum gasiti la Dr. Oetker.


 

COMENTARII (6)

klausenburger_adica Lacrima 1

07.07.2009, 19:02

Va multumesc pentru aprecieri. Mama mea va fi tare incantata sa stie ca v-a placut reteta ei Am sa-i transmit

boscodina 1

07.07.2009, 20:49

vin si eu la spartul targului, dar daca a mai ramas un coltisor ma abonez , pare o prajitura delicoasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!