Chec cu nuca si stafide (de post)

de Adriana G in Prajituri, 3 Apr 2012 | 3047 vizualizari

 

Este din aceeasi compozitie ca si la praji cu ananas dar reinventata cu succes ...

 

INGREDIENTE

  • 3/4 ceasca ulei (ceasca este de 200ml)
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti apa rece
  • 3 linguri otet
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri esenta vanilie
  • 4 cesti faina
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr nuca
  • 100 gr stafide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si stafide (de post):

- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta ,sarea,  amestecandu-se bine

- se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga stafidele spalate si nuca taiata bucati

- se amesteca si se toarna 3/4 din compozitie in 2 tavi de chec unse cu ulei si tapetate cu faina

- in aluatul care a ramas se pune cacaua si se amesteca bine, apoi se toarna peste cel din tavi cu lingura punandu-se pe centrul tavii

- se da la cuptorul incins in prealabil la 180-190C pentru 40-45min

- se face testul cu scobitoarea si cand sunt gata si putin aurite deasupra se lasa sa se raceasca si apoi se taie bucati

 

 

TIPS-URI

1

Eu un chec l-am imbracat in ciocolata (am topit o ciocolata neagra 75% cacao in 100 ml apa) ca sa fie ceva deosebit

RETETA IN IMAGINI

Chec cu nuca si stafide (de post)-0
Chec cu nuca si stafide (de post)-1
Chec cu nuca si stafide (de post)-2
Chec cu nuca si stafide (de post)-3
Chec cu nuca si stafide (de post)-4
Chec cu nuca si stafide (de post)-5

COMENTARII (31)

iri_iri

iri_iri 1

05.04.2012, 21:25

e bun oricand

Zamfira

Zamfira 1

05.04.2012, 21:30

arata foarte bine,

Adriana G

Adriana G 1

05.04.2012, 21:40

Iri, Zamfira, va multumesc din suflet!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!