Prajitura cu visine

de Miha in Prajituri, 28 Iun 2011 | 7138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri apa clocotita
  • 5 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • visine (dupa preferinta)
  • 1 lingura amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

O prajitura cu visine la fel de buna, aromata si pufoasa ca si cealalta varianta pregatita anul trecut. Este o reteta cu ingrediente putine, dar cu un rezultat delicios.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt.

Deasupra visinelor spalate si curatate de samburi punem amidonul, apoi amestecam usor, astfel incat acestea sa fie bine pudrate. Le repartizam uniform in tava deasupra compozitiei pentru pandispan.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute, pana se aureste deasupra.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu visine 112400
retete culinare - Prajitura cu visine 112401

COMENTARII (40)

Miha 1

30.06.2011, 18:22

AnaMaria Lulu multumesc dragelor!

Lau 1

01.07.2011, 16:31

bun

Miha 1

02.07.2011, 16:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D