Prajitura cu visine

de lia maria in Prajituri, 28 Iun 2010 | 6505 vizualizari

 

Si daca tot este perioada visinelor, vin si eu cu prajitura facuta de mine.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 ceasca zahar tos
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca lapte
  • 2 cesti cu faina ( umplute cu varf)
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura visinata
  • 2 linguri cacao
  •  Umplutura:
  • 1kg  visine
  • 8 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Visinele le spalam, scotem samburii, punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam pana pregatim aluatul.

Zaharul si ouale se bat bine pana devin spuma.  Peste, adaugam putin cate putin ulei, amestecand in continuu , apoi laptele si visinata, dupa care punem faina si praful de copt. Cu o paleta amestecam compozitia usor de jos in sus. Aluatul care are o consistent moale, se imparte in doua. O parte ramane galbena si in jumatate se adauga cacaua si se amesteca.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam mai intai compozitia maro, apoi cea galbena si deasupra punem visinele pe care le-am stors de sucul lasat.

Punem prajitura la copt la foc mediu, pentu aprox 40’ (verificam cu scobitoarea).

Intre timp, sucul lasat de visine il punem sa dea cateva clocote pana se topeste tot zaharul si devine un sirop grosut.

Dupa ce s-a copt prajitura, asa calda, o taiem in bucati, in tava in care am copt-o si turnam peste ia siropul de visine.

Se lasa sa se raceasca si se serveste.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu visine 39294
retete culinare - Prajitura cu visine 39295
retete culinare - Prajitura cu visine 39296
retete culinare - Prajitura cu visine 39297
retete culinare - Prajitura cu visine 39298

COMENTARII (15)

nadina73 1

29.06.2010, 01:38

foarte bine arata grozava ce nebunie de culori super 5 furuc

lia maria 1

29.06.2010, 08:53

Laly, aliengirl, nadinuta, pup si va multumesc

silvi0ara 1

18.07.2010, 19:43

Ce buna este.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S